Uuden sadon vihannekset ja juurekset ovat halpa ja helppo tapa pitää yllä terveyttä.

Seuraavat reseptit on tehty pitäen mielessä erityisesti yksin kotona asuvia vanhuksia. He eivät suinkaan tarvitse leipää, vaan ravitsevia proteiinipitoisia herkkuja, joita heille voi valmistaa enemmän kerrallaan tai viedä tuliaisiksi. Meille nuorille senioreille ohjeiden ruoat antavat lisää kuituja ja vitamiineja sekä mineraaleja!


Italialainen lehtikaalikeitto Ribollita

jamie-oliver_cropattuItalialainen lehtikaalikeitto Ribollita Jamie Oliverin tapaan. Herkkujen herkku syksyn pimeisiin iltoihin. Yksinkertainen, helppo, ravintorikas! Ei haittaa vaikka joku ainesosa jää pois. Kannattaa tehdä isompi annos ja säästää seuraavaksi päiväksi tai pakastaa – tai tarjota koko suvulle sunnuntailounaalla. Katso resepti.


Vihreä gazpachokeitto

Vihreä keitto lasissaRaikas, kylmä gazpachokeitto on virkistävä ruoka, joka sopii moneen. Erityisen helppo valmistaa, sillä kaikki ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa. Katso resepti.


Japanilaiset kaaliletut

KaalilettuJapanilaistyyliset “letut”  yhdistävät munan terveellisyyden, kaalin vitamiinit ja kuidut  ja majoneesi- tai jogurttilisäke täydentävät! Katso resepti.


Juustokuorrutetut punajuuret

Juustokuorrutetut punajuuret sopivat kaveriksi lihalle tai makkaralle. Valmistaminen on yksinkertaista, ja punajuuren omintakeinen maku sopii yhteen suolaisen juuston kanssa. Katso resepti.