Punajuuri on terveellistä, edullista ja  herkullista.   Homejuuston kanssa se on suorastaan juhlaherkkua.  Proteiineja, vitamiineja ja hivenaineita.
Helppo ja nopea. Varsinkin jnos ostat valmiiksi keitettyjä punajuuria.
RESEPTI
  • 400 g punajuuria tai 350 g valmiiksi keitettyjä
  • 1 pieni punasipuli
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai  noin puolitraa itse  tehtyä kanalientä
  • 1/ tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
  • n. 80 g homejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl hunajaa
  • pinnalle runsas ruokalusikallinen hienonnettua persiljaa

OHJE

Kuori ja paloittele punajuuret sekä punasipuli kasvisliemeen. Lisää pippuri ja sitruunamehu tai viinietikka. Keitä n. 40 min tai kunnes punajuuret ovat kypsiä kasvisliemessä.  Jos käytät valmiiksi keitettyjä punajuuria, keitä ensin liemessä sipuleita noin 10 minuuttia ja lisää sitten punajuuret ja kuumenna.

Lisää murennettu homejuusto, ruokakerma ja hunaja. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes juusto sulaa.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Ripota persiljaa valmiin keiton pinnalle.

Vinkki:  Paahdettu pähkinäsekoitusmurska syventää makua entisestään.

SaveSave