Eläkeiän aarrekartta

“Aarrekartta” on kuvallinen esitys siitä, mitä tulevaisuudelta haluamme. Kuvien avulla teemme todellisiksi aikeemme ja toiveemme ja kerromme itsellemme, mitä arvostamme ja mitä kohti haluamme oikeasti kulkea.

Teknisesti “aarrekartan” tekeminen on helppoa; tarvitaan pohjapahvi, sakset, liimaa ja pinkka lehtiä (kuvakirjatkin käyvät, samoin postikortit).

Ensimmäinen ja tärkein ohje on epäillä lujasti logiikkaamme. “Aarrekartalla” ei ole mitään tekemistä tietoisen mielemme kanssa. Kuvia ei tulekaan valita mittarilla “mielenkiintoinen”, “kiva”, “kaunis” vaan ottamalla mukaan vain sellaiset, jotka nostavat ihokarvat pystyyn, saavat poskillemme väriä tai antavat haaveille siivet . Sellaiset kuvat aktivoivat alitajuntamme ja vetävät puoleensa tunteemme. Sellaiset kuvat antavat potkun mielikuvituksellemme ja siivittävät toiveitamme salaperäisellä tavalla. Kannattaakin valmistautua yllätyksiin ja hyväksyä alitajunnan tekemät valinnat.

Ei kuitenkaan kannata pettyä, jos heti ei tapahdu mitään. Huomaamattamme tapahtuu, sillä mielemme on kuitenkin koko ajan töissä tehden joka päivä pieniä päätöksiä, jotka vievät kohti unelmiamme. Se, auttaako “aarrekartta” realisoimaan unelmamme, ei loppujen lopuksi ole tärkeintä. Tärkeää on se, että tämä prosessi auttaa toimimaan tarkoituksenmukaisesti, huomaamme sitä tai emme. Silmämme ovat auki mielenkiintoisille mahdollisuuksille ja hyväksymme yllättävät kiertotiet.

Nyt vaan tutkailemaan itseämme ja löytämään kuvia, jotka pysäyttävät. Pitäkää hauskaa tämän projektin kanssa ja luottakaa siihen, että kunhan noudatatte rehellisesti intuitiotanne siitä, mitä haluatte, mielenne työstää loput.